Groepslessen.

De maanden juli & augustus hanteren we een zomerrooster, bekijk deze hier!

Bij Sportscenter Bijsterbosch bieden we diverse soorten groepslessen aan van Yoga tot Kickboksen. Klik hier voor ons reguliere lesrooster.

Grit Strength

LES MILLS GRIT Strength is een high-intensity interval training van 30 minuten. Je wordt tot het uiterste gepusht en verder! Je traint met een halter, gewichtschijven en je eigen lichaamsgewicht. Je ontvangt maximale persoonlijke aandacht omdat je in een kleine groep traint. Met de coach die samen met jou op de workout vloer meetraint en die jou en het team motiveert, zul je versteld staan van hoe hard je kunt trainen. En het beste van alles: je behaalt de resultaten waar je naar op zoek bent.

Zeker Bewegen (senioren)

Fitter en mobieler worden op een leuke manier? Zin om te bewegen, maar dan wel op uw eigen niveau?  Sporten binnen een gezellige groep? Bent u bang om te vallen en beperkt dit u in uw bewegingsvrijheid en sociaal leven? Wilt u uw gezondheid nog wat verbeteren en behouden?
Zeker Bewegen is een les die bestaat uit bewegen op muziek (conditie), spierversterkende oefeningen en balansoefeningen. Voor alle senioren die zich nu al topfit voelen, of juist voor diegenen die graag wat vitaler willen worden. Iedereen kan op zijn/haar eigen manier meedoen en verantwoord werken aan eigen doelen.

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een actieve, (yang) yoga vorm waarin je in vloeiende bewegingen en in synchronisatie met je ademhaling, de ene na de andere yoga houding aanneemt. Door de bewegingen af te stemmen op je eigen ademhaling, maak je contact met je lichaam en ga je leren je grenzen te herkennen en je wordt gesterkt in je houdingen. Ook wel Vinyasa flow genoemd.
Het verschil met de Hatha yoga is dat de Hatha yoga de houdingen 5 ademhalingen vasthoudt en de Vinyasa Yoga steeds doorgaat in bewegingen.

Hatha Yoga

Yoga is lichaam, geest en bewustzijn met elkaar in balans brengen. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een prettig gevoel van ontspanning. Vaak denkt men dat Yoga uit gecompliceerde en ongemakkelijke oefeningen bestaat. Het tegendeel is waar. Wie begint met Yoga merkt al snel dat de meeste klassieke Yoga oefeningen redelijk eenvoudig uit te voeren zijn.

Yin Yoga

Bij Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin Yoga les dat veel mensen aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Zwangerschaps-yoga

Zwangerschap is een hele bijzondere maar ook enerverende periode. Er verandert veel, niet alleen in je lichaam maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden door bij elke lichaamshouding aandacht te besteden aan de ademhaling en ontspanning. En dat is juist erg belangrijk ter voorbereiding op een bevalling.
Er kan op elk moment gestart worden en ervaring met Yoga is niet nodig.

Energy Zone

Tijdens deze les wordt in groepsverband, in circuitvorm op de fitness- en cardioapparatuur getraind. Je traint het hele lichaam, zowel spierversterkend als conditioneel. Zeker voor mensen die het moeilijk vinden om zichzelf te motiveren is deze les bijzonder geschikt, omdat het groepsgevoel zorgt voor een nog grotere motivatie.

Kickboksen

Voor getrainde en ongetrainde sporters een super workout: verbeter je conditie, kracht en uithoudingsvermogen (leenhandschoenen aanwezig).

FysioFitness Senioren

Dit programma voor heren en dames is erop gericht om het ouder wordende lichaam soepel en in conditie te houden. Er wordt getraind in de fitnesscircuitzaal onder de leiding van een fysiotherapeut. Het laatste kwartier wordt gebruikt voor spierversterkende grondoefeningen.

Bootcamp

Bootcamp is het in teamverband sporten, waarbij plezier voorop staat. Het is een heel effectieve training. Wil je graag fitter worden, afvallen of sterker worden, dan is Bootcamp zeer geschikt. Bootcamp bestaat namelijk uit afwisselende oefeningen, zodat je binnen korte tijd je hele lichaam traint. Zo werk je aan je conditie en komen er leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.

Veel mensen denken bij het woord ”Bootcamp” al snel aan de drillende manier van trainen bij het Amerikaanse leger. In de fitnesswereld gaat Bootcamp er heel anders aan toe. Daar is het juist een moment van plezier en samen sporten onder goede begeleiding. Het is geen afbeulen, maar aanmoedigen. Bootcamp moet voor iedereen haalbaar zijn en je kunt de oefeningen dan ook zo zwaar maken als je zelf wilt. Beginners en gevorderden kunnen meedoen in dezelfde les omdat ieder op zijn eigen niveau kan sporten.

Les Mills Tone

Deze groepsles combineert blokken van kracht-, cardio- en coretraining tot een complete en effectieve workout. De multi-piek workout helpt bij het verbranden van calorieën en het opbouwen van conditie en kracht, maar je verbetert ook je energieniveau, flexibiliteit, balans, behendigheid en coresterkte.

BodyAttack

BodyAttack is gericht op uithoudingsvermogen en calorieverbruik. Ten eerste is een les eenvoudig en dus voor iedereen te volgen. Ten tweede draait BodyAttack om resultaat. Het leidt al snel tot een merkbaar betere conditie en figuurverbetering. Er zijn BodyAttack highimpact (hierbij worden de oefeningen springend uitgevoerd) en lowimpact lessen (hierbij worden de oefeningen stappend uitgevoerd).

BodyStep

BodyStep is waar iedereen op heeft gewacht: Een revolutie op het gebied van steps! Het ultieme stepprogramma op basis van toegankelijkheid en afwisselende combinaties met als doel een optimaal trainingsresultaat. BodyStep workout is low inpact en high fun! Vanwege het hoge calorieverbruik, de verschillende bewegingen en vele herhalingen op meeslepende en enerverende muziek, is het dé manier om in shape te komen.

Combirobics

Voor wie van variatie houdt; 4 weken langs steeds een verschillende les, te weten; Aerobics Low, Bodystep, Circuit en Buik Buik Buik. Lekker bewegen op muziek met veel variatie!

Pilates

Pilates is een training voor het hele lichaam of zoals dat mooi heet: voor Body & Mind. De kracht zit ‘m vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod. Pilates is zoals de grondlegger het noemde: ”de kunst van de spier beheersing”

Spinning

Dit is een conditietraining in groepsverband op een spinningfiets. Er wordt gewerkt op stimulerende muziek. Deze les is geschikt voor iedereen, man, vrouw, oud, jong, wel of niet getraind. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen, toch komen we aan het einde van de les met zijn allen over de finish.

BodyPump

BodyPump is een fitnesstraining in groepsverband op muziek. Bij deze les wordt gebruik gemaakt van een barbell (trainingsstang), die naar behoefte verzwaard kan worden met schijven. Het is een eenvoudige groepstraining op muziek waarbij elke spiergroep apart wordt getraind. BodyPump is gericht op vuurkracht, met als gevolg spierversteviging en een beter figuur.

logo-ico

Kom ook eens Squashen bij Bijsterbosch Hattem

Lees verder
logo-ico