Milon Cirkel
De Milon Cirkel is een afwisselend oefenprogramma in een cirkel van acht verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). In het midden van de cirkel staat een waterzuil waar de bubbels aangeven wanneer je naar het volgende toestel moet doordraaien. Per toestel worden je persoonlijke instellingen opgeslagen op een chipkaart. De volledige training, inclusief warming up, duurt slechts 44 minuten.

Fitness
Een trainingsprogramma speciaal voor jou samengesteld en uitvoerbaar op een tijd die jou past. Alleen of met zijn tweeën werken aan je lichaam met fitness- en cardioapparatuur. Je traint zowel spierkracht als conditie. Jij bepaalt het doel en onze fitnessinstructeur maakt met behulp van de computer een programma op maat, dat regelmatig wordt aangepast aan jouw wensen en behaalde resultaten.

Cardio fitness
Een veel gehoorde term binnen fitnesscentra in Cardio fitness. Bij Cardio fitness maak je alleen gebruik van de cardioapparatuur. Denk hierbij aan loopbanden, stepmachines, roeiapparaten, crosstrainers en fietsen. Bij een cardiotraining gaat het veelal om het verbeteren van de conditie (uithoudingsvermogen) en het verbranden van vetten. Deze vorm van bewegen is ook uitermate geschikt voor beginnende sporters.

Fitness- Circuit
Tijdens deze les wordt in groepsverband, in circuitvorm op de fitness- en cardioapparatuur getraind. Je traint het hele lichaam, zowel spierversterkend als conditioneel. Zeker voor mensen die het moeilijk vinden om zichzelf te motiveren is deze les bijzonder geschikt, omdat het groepsgevoel zorgt voor een nog grotere motivatie.

Sportspecifieke krachttraining
Geen enkele sport kan tegenwoordig meer zonder krachttraining. Elk jaar komen de diverse nationale schaatsploegen voor een training naar ons sportscenter. Krachttraining is bij de meeste wedstrijdsporten niet meer weg te denken. Ook voor amateursporters kunnen onze fitnesstrainers uitstekende trainingsschema’s maken. Bij krachttraining gaat het erom dat je sterker wordt!

Senioren fitness
Dit programma voor heren en dames is erop gericht om het ouder wordende lichaam soepel en in conditie te houden. Er wordt getraind in de fitnesscircuitzaal onder de leiding van een fysiotherapeut. Het laatste kwartier wordt gebruikt voor spierversterkende grondoefeningen.