Hoe komt het dat ik maar tweemaal per 10 dagen mag/ moet trainen?
Trainen op de Milon Cirkel is intensief. Je lichaam heeft enige tijd nodig om zich te herstellen na de inspanning. Het is heel belangrijk om op het juiste moment te trainen. Train je te snel na elkaar, dan ga je jezelf over trainen en krijg je een negatief resultaat. Wacht je te lang, dan heeft je training geen effect. Onderzoek heeft aangeduid dat twee trainingen op 10 dagen de juiste frequentie is voor het beste resultaat. Wanneer je een tijdje getraind hebt op de Cirkel kun je overgaan naar maximaal twee trainingen per week.

Waarom mag ik niet Diëten?
Met de Milon Cirkel verhoogt de stofwisseling, zodat je snel vet verbrandt en afslankt. Diëten vertraagt je stofwisseling en werkt dus het effect van de Milon Cirkel tegen. Dit vertragingsprincipe dateert van vroeger, toen er vaak voedselschaarste was en het lichaam zich daartegen wapende door de stofwisseling te vertragen en vet op te slaan. Als je dieet dan reageert je lichaam vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier. Diëten is dus eigenlijk een training om vet op te slaan (jojo-effect)!

Hoe komt het dat de Milon Cirkel zo’n groot vetverbrandend effect heeft?
Door de specifieke kracht- uithoudingstraining verhoogt de stofwisseling tot vijftien keer langer dan bij een gewone fitnesstraining. Dit betekent een vijftien maal langere vetverbranding! Krachttraining is heel belangrijk als je wilt afslanken. Wist je dat een gespierd lichaam in rust veel meer verbrandt dan een lichaam met weinig spieren? Dankzij de training op de Milon Cirkel verbrand je voortaan dus ook calorieën terwijl je tv zit te kijken.

Hoe komt het dat krachttraining op de Milon zo efficiënt is?
De krachttoestellen van de Milon Cirkel hebben de unieke mogelijkheid om de spieren extra te belasten in de negatieve fase (excentrische training), met als resultaat 30% meer spieropbouw in slechts de helft van de tijd!

Krijg ik niet te dikke spieren van de Milon Cirkel?
Nee! Je moet weten dat het volume van 4 kg vet gelijk is aan het volume 1 kg spieren. Dankzij de Milon Cirkel ga je vet omzetten in spieren en krijg je dus een slanker en steviger lichaam.