Niet iedereen wil per se een sixpack of kilo’s afvallen. Gewoon gezond zijn of blijven is heel belangrijk. Gezondheid is een breed begrip waar ook Sportscenter Bijsterbosch zich mee bezig houdt. Wij bieden vele manieren om je algehele gezondheid te verbeteren.

PILATES is een training voor het hele lichaam. De kracht van PILATES komt vooral naar voren in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. Zowel lenigheid, stabiliteit, kracht, houding en ademhaling komen aan bod tijdens de lessen. PILATES is zoals de grondlegger het noemde: ‘De kunst van de spierbeheersing’. Naast de reguliere lessen is er ook een PILATES les voor senioren.

BODY VIVE Crosstraining is een allround low-impact workout waarbij je kunt kiezen hoe hard je wilt trainen. Het is ideaal voor mensen die nog niet zo bekend zijn met groepslessen, lang niets aan sport hebben gedaan, terugkeren van een blessure, zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. En natuurlijk voor de actieve volwassenen die graag de voordelen van een verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit willen ervaren.

SENIOREN FITNESS: onder leiding van een fysiotherapeut wordt er gericht getraind om het ouder wordende lichaam soepel en in conditie te houden.

COMBIROBICS: voor wie van variatie houdt; 4 weken langs steeds een verschillende les, te weten; Aerobics Low, Bodystep, Circuit en Buik Buik Buik. Lekker bewegen op muziek met veel variatie!

KEEP FIT / KEEP FIT Senioren: waarbij de eerste helft van het uur bestaat uit Aerobics Low inpact en voor de 3B-oefeningen; benen, billen en buik. De tweede helft van het uur wordt in de fitnesszaal gewerkt met cardio- en fitnessapparatuur om de conditie op peil te houden en de spieren te versterken.

BUIK-BUIK-BUIK: een groepsles in circuitvorm waarbij de conditie wordt bijgespijkerd door middel van cardio-apparaten zoals fietsen, loopbanden, roeiapparaten en steppers terwijl tussendoor buikspieroefeningen worden gedaan.

Verian diëtiste
Elke tweede en vierde donderdag van de maand houdt de diëtiste van Verian een avondspreekuur in sportscenter Bijsterbosch, lokatie Heerde. Een afspraak hiervoor kunt u maken via het afsprakenbureau van Verian. Telefoon 0900 9255

Voor wie wil sporten in combinatie met een gezondere leefstijl. Ook niet-sporters zijn welkom voor een advies. Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners van Heerde, Wapenveld, Hattem, Epe en Emst die gebruik willen maken van een diëtist. Bijvoorbeeld bij het volgende van een speciaal dieet vanwege overgewicht, ondergewicht, diabetes, te hoog cholesterol, nierproblemen, COPD, voedselovergevoeligheid en maag en/of darmklachten.